BMW M3 Forum
BMW M3 Forum BMW M3 Gallery BMW M3 Reviews BMW M3 Social Groups BMW M3 Chat M3Forum Sponsors >>
Loading


Mobile M3forum
Go Back   BMW M3 Forum.com (E30 M3 | E36 M3 | E46 M3 | E92 M3 | F80/X) > Other BMW M Models > M Coupe/Roadster (1997-2002, 2006-200?)
Tire Rack Buy Winter Tires Now!
Not a member? Register Now!
Register Gallery All Albums Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Calendar FAQ


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old Wed, Nov-09-2011, 04:49:06 AM   #1
stevi
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Reputation: 0 stevi is on a distinguished road

United States




Default K BUS problem

I have 07 M coupe with 15000 KMS. The cluster will go dim, the stereo stops working, my signals do not light up in the cluster but work on the car, non of the steering wheel functions work, the airbag light comes on, the engine light comes on. I ran the diagnostic software DIS and it said there is a fault in the K BUS either short or open. I reset the system once the fault goes away, but it keeps coming back. It will turn all of this on and off at will while driving. I have disconnected the cluster and drove and still happens. I have taken the right side dash apart and disconnected all the fuses and connectors to see if anything was loose but all seems fine. Any ideas?
Jump to top stevi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Register now and remove these ads
Old Fri, Dec-02-2011, 10:27:39 PM   #2
blue dragon
Proudly Canadian
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 928
Reputation: 0 blue dragon will become famous soon enough
Location: Pickering/Toronto

Canada




Default Re: K BUS problem

Do you have a denison icelink or anything aftermarket installed on the kbus?
__________________
Happiness is not just around the corner, it is the corner!

Jump to top blue dragon is offline   Reply With Quote
Old Wed, Mar-21-2012, 06:18:19 AM   #3
stevi
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Reputation: 0 stevi is on a distinguished road

United States




Default Re: K BUS problem

I Found out that my IPOD adapter was SHORTING out. I have removed the adapter and ALL problems disappeared. Everything is 100%. Ironically, I don't own and IPHONE.
Jump to top stevi is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
cluster, k bus, kbus, stereo cutting out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 10:17:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
M3Forum.com and M3forum.net is in no way sponsored, endorsed or affiliated by or with BMW NA / BMW AG or any of it's subsidiaries or vendors.
BMW and M3 (E90 M3 | E92 M3 | E93 M3 | E46 M3 | E36 M3 | E30 M3) are registered trademarks of BMW AG.
M3Forum Terms of Service
Copyright 1999-2014 M3Forum.com
Discussing K BUS problem in the M Coupe/Roadster (1997-2002, 2006-200?) Forum - at BMW M3 Forum.com (E30 M3 | E36 M3 | E46 M3 | E92 M3 | F80/X)